Omdat een merk zonder hart bij niemand leeft

Hout met Historie

Houtjutters

Houtjutters

Hout met Historie is continu op zoek naar oud hout met een rijke geschiedenis en brengt dit bij de beste (meubel)makers. Deze ‘Houtjutters’ verzamelen door heel Europa het beste en meest unieke hout en zorgen ervoor dat de geschiedenis van dit hout voort kan leven in mooie, nieuwe producten. Van eiken wagonplanken en barnwood afkomstig uit oude boerderijen en schuren; tot aan eiken bielzen die jarenlang gediend hebben als ligger onder treinrails en meerpalen afkomstig uit oude havens. Écht hout heeft in de ogen van Hout met Historie een eigen karakter en verleden, en vormt een product dat je moet voelen en ervaren.

Hout met Historie biedt alleen authentiek oud hout aan, geselecteerd op kwaliteit. Hout, wat een verhaal vertelt en waar een ziel in staat gegroefd. Hout met karakter. Hout met een verhaal. Hout met historie.

Terug

De wereld van oud hout

Hout met Historie was op zoek naar een sterke en duidelijke positionering; een revolutionaire aanvliegroute binnen de markt om deze substantieel te vergroten. Daarom hebben wij gezorgd voor een unieke en relevante plek in de wereld van oud hout, door de focus – in tegenstelling tot vergelijkbare partijen – niet te leggen op de maker, maar op de eindgebruiker. Hiervoor ontwikkelen we onder andere een website, die het mogelijk maakt om een product van oud hout te koppelen aan zowel de hartstochtelijke maker, als de eindgebruiker. 

Een ambacht op zich

De Houtjutters zijn momenteel bezig om een mooi netwerk te vormen van de beste, passievolle makers. Want Hout met Historie is onlosmakelijk verbonden met inspirerende makers met liefde voor het hergebruik van oud hout. In alles wat zij maken proef je namelijk de aandacht, kwaliteit en het vakmanschap. Schaven, borstelen, zagen: de makers bewerken, ontwerpen en realiseren op die manier eigenzinnige en karaktervolle producten.

 

Recente projecten

Univé Verzekeringen - Strategie, design & interne verankering

Univé Verzekeringen
Strategie, design & interne verankering

Univé is een grote speler in verzekeringsland en hecht grote waarde aan het idee dat je samen sterker staat. Hoe maak je van een verzekeraar een warm zekerheidsmerk?

Lees meer
Pastiel & Empatec

Pastiel & Empatec

Twee merken die aan de ene kant een innige band met elkaar hebben, maar aan de andere kant ook behoorlijk van elkaar verschillen. Hoe zet je deze twee merken goed op de markt?

Lees meer
KraamZus

KraamZus

Aangezien wij al een behoorlijke tijd samen met KraamZus bouwen aan het merk van deze marktleider, zijn we een dankbaar klankbord voor de organisatie geworden.

Lees meer
Laat me meer projecten zien