Omdat een merk zonder hart bij niemand leeft

Sportbikkel

De sportieve talentenjacht

Vanuit verschillende initiatieven uit de schaatswereld zijn wij, in samenwerking met Sport Fryslân en NDC Mediagroep, tot een nieuw potentieel groot sportinstituut gekomen: Sportbikkel. Sportbikkel organiseert voor én met sportbonden evenementen om kinderen tussen de 6 en 12 jaar in contact te brengen met een - voor hen onbekende - sport en de bijhorende infrastructuur. Deze evenementen hebben als doel om kinderen in beweging te krijgen, met name binnen de sporten die op zoek zijn naar extra aandacht voor hun activiteiten.

Zo organiseert Sportbikkel – met Friese roots en nationale ambities - verschillende ‘battles’ en kindvriendelijke activiteiten waar de sportbeleving én - beweging centraal staat. Sportbikkel brengt op die manier sport onder de aandacht bij heel veel potentiële beoefenaars. Op alternatieve wijze, speciaal ontwikkeld voor de betreffende sportbond, wordt er gefocust op het contact tussen het kind en de sport. 

Schaatsbattle 2018

In samenwerking met KNSB Gewest Fryslân heeft Sprog vanuit Sportbikkel een Schaatsbattle ontwikkeld waarin kinderen op een sportieve manier met elkaar de strijd aangaan. Plezier in combinatie met competitie op het ijs zorgt voor een ongekend spannende strijd. Fanatiek hebben honderden kinderen meegedaan aan diverse onderdelen tijdens de voorrondes van de Schaatsbattle 2018, onder toeziend oog van onze enthousiaste schaatscoaches. Uiteindelijk hebben 22 kleine kamioenen het op 18 maart 2018 tegen elkaar opgenomen in de Elfstedenhal te Leeuwarden tijdens de spannende finale. Hierbij werden TV opnames gemaakt door Podium TV. De vakjury met o.a. Rintje Ritsma, Annemarie Thomas en Douwe de Vries heeft één finalist gekozen tot 'Schaatsbikkel 2018'! 

Voor 2018 heeft Sportbikkel zichzelf ten doel gesteld om vanuit een langer zomertraject met Sport Fryslân en de sponsors/partners 1000 kinderen mee te laten doen aan de voorrondes van de Schaatsbattle 2019.  De finale hiervan zal medio maart plaatsvinden in de Elfstedenhal. 

Recente projecten

Univé Verzekeringen - Strategie, design & interne verankering

Univé Verzekeringen
Strategie, design & interne verankering

Univé is een grote speler in verzekeringsland en hecht grote waarde aan het idee dat je samen sterker staat. Hoe maak je van een verzekeraar een warm zekerheidsmerk?

Lees meer
Pastiel & Empatec

Pastiel & Empatec

Twee merken die aan de ene kant een innige band met elkaar hebben, maar aan de andere kant ook behoorlijk van elkaar verschillen. Hoe zet je deze twee merken goed op de markt?

Lees meer
KraamZus

KraamZus

Aangezien wij al een behoorlijke tijd samen met KraamZus bouwen aan het merk van deze marktleider, zijn we een dankbaar klankbord voor de organisatie geworden.

Lees meer
Laat me meer projecten zien