Omdat een merk zonder hart bij niemand leeft

Hout met Historie

Houtjutters

Nieuw leven voor oud hout

Hout met Historie is inspirator en intermediair voor handelaren, verwerkers en eindgebruikers waarbij de liefde voor hergebruik aanzet tot het realiseren van een tweede leven voor oud hout. In een wereld waarin echt en namaak steeds minder van elkaar zijn te onderscheiden, geloven deze ‘houtjutters’ in producten van hout met een uniek verleden. 

Echt hout, doorleefd en met een volstrekt eigen identiteit en herkomst. Als uniek bedrijf binnen Nederland – met aandacht voor kwaliteit, vakmanschap en duurzaamheid – is Hout met Historie continu door heel Europa op zoek naar oud hout met een rijke geschiedenis en zorgen ze dat dit hout voort kan leven in mooie, nieuwe producten. 

De opdracht
Hout met Historie zocht als snelgroeiend bedrijf met veel ambitie een strategisch partner voor een sterke en duidelijke (online) positionering; een relevante en dominante plaats in de markt om zo verdere groei te realiseren.  

Onze strategie
Net als het jutten naar oud hout is onze communicatiestrategie als het jutten naar nieuwe invalswegen. We hebben gezorgd voor een unieke plek in de wereld van oud hout, door de focus – in tegenstelling tot vergelijkbare partijen – niet alleen te leggen op de maker, maar ook op de eindgebruiker. Hiervoor ontwikkelden we, naast een nieuw concept en huisstijl, een website die het mogelijk maakt om een product van oud hout te koppelen aan zowel de hartstochtelijke maker als de eindgebruiker. 

Particuliere én zakelijke markt
Hout met Historie is er voor mensen die zich graag onderscheiden van de massa door hun liefde voor echte, unieke materialen. Mensen met een liefde voor het maken of bezitten van producten die voelbaar net zo ruw, imperfect en authentiek zijn als het leven zelf. De vraag naar een meer zichtbare en relevante plek heeft ertoe geleid dat we voor Hout met Historie een online platform hebben gecreëerd waarmee ze zowel deze zakelijke als particuliere markt kunnen bedienen. Een revolutionaire aanvliegroute binnen een wereld met behoeftes die veranderen. Zo brengt Hout met Historie iedereen op de hoogte van de ongekende mogelijkheden van oud hout.

Een netwerk van makers
Alleen Hout met Historie geeft oud hout nieuw leven door als inspirator én verbinder op te treden. De Houtjutters zijn via hun online platform bezig om een mooi netwerk te vormen van de beste, meest passievolle en inspirerende (meubel)makers door heel Nederland. Want Hout met Historie is onlosmakelijk verbonden met deze makers met liefde voor het hergebruik van oud hout. In alles wat zij maken proef je namelijk de aandacht, kwaliteit en het vakmanschap. Schaven, borstelen, zagen: de makers bewerken, ontwerpen en realiseren eigenzinnige en karaktervolle producten die het verleden tonen en de vele gebruiksmogelijkheden visualiseren. 

Recente projecten

Univé Verzekeringen - Strategie, design & interne verankering

Univé Verzekeringen
Strategie, design & interne verankering

Univé is een grote speler in verzekeringsland en hecht grote waarde aan het idee dat je samen sterker staat. Hoe maak je van een verzekeraar een warm zekerheidsmerk?

Lees meer
Pastiel & Empatec

Pastiel & Empatec

Twee merken die aan de ene kant een innige band met elkaar hebben, maar aan de andere kant ook behoorlijk van elkaar verschillen. Hoe zet je deze twee merken goed op de markt?

Lees meer
KraamZus

KraamZus

Aangezien wij al een behoorlijke tijd samen met KraamZus bouwen aan het merk van deze marktleider, zijn we een dankbaar klankbord voor de organisatie geworden.

Lees meer
Laat me meer projecten zien